Vargar på Kolmårdens djurpark.
Vargar på Kolmårdens djurpark. Foto: Anders Wiklund/TT

Flera observationer av varg i Sjuhärad

1:23 min

Det var en varg som passerade på sjön Säven mellan Borås och Vårgårda, det är bedömningen som länsstyrelsens rovdjursspårare gör. Den senaste tiden har det kommit in flera vargobservationer från området.

Länsstyrelsen tror att det i alla fall är en varg som rör sig i Sjuhärad, den ska även ha setts i Borås säger rovdjursspåraren Martin Rydberg på länsstyrelsen.

– Vi tror att det är i alla fall en varg som rört sig i Borås sista veckan, vi har fått ganska många rapporter. Vi har fått en rapport från sjön Säven där en varg gick på isen och det kan vi intebedöma som någonting annat än att det var just en varg, säger Martin Rydberg till P4 Sjuhärad.

Observationerna har kommit från många håll runt om i Sjuhärad, Rångedala, Bredared, Säven, och nedåt Kinna

– Om det är en varg är det inget konstigt, för de springer hela tiden konstant och avlägger långa sträckor på ett dygn, vi tror att det är vargar, om den är kvar här nu det kan vi inte säga, för det var några dagar sedan den var på Säven, säger Martin Rydberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista