Jan Larsson säljchef på Moeleven Byggmodul i Torsby. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
1 av 2
Jan Larsson, säljchef på Moeleven Byggmodul i Torsby, som slagit i taket i produktionen av byggmoduler. Foto: Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Jan Larsson säljchef på Byggmodul i Torsby. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 2
Jan Larsson visar att det runt om hela området på Byggmodul i Torsby står leveransklara moduler. Foto: Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Stor efterfrågan på byggmoduler

1:02 min

Modulhusbyggarna jobbar för högtryck för att tillgodose bland andra kommunernas behov av lokaler. Tillverkningen har varit hög i ett par år, men nu tvingas till exempel Moelven Byggmodul i Torsby tacka nej till fler beställningar.

– Den efterfrågan vi haft de sista två-tre åren är det mesta jag har varit med om, och jag har varit med i många år, säger Jan Larsson, som är säljchef på Moelven Byggmodul i Torsby.

Företaget, med ett 70-tal anställda i Torsby, skickar dagligen iväg tre moduler. En stor beställare är kommuner som är i behov av förskolemoduler och lokaler för asylsökande. Nu har företaget slagit i produktionstaket och tvingas tacka nej till fler beställningar.

– Vårt problem idag är att hitta kapacitet i våra fabriker för att tillgodose det behov våra kunder har. Vi är i princip intecknade på alla fyra fabriker vi har, säger Jan Larsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista