Jane Larsson, Daniel Bäckström och Anna -Karin Berglund Centerpartiet i Värmland. Foto Roy Malmborg Sveriges Radio
Jane Larsson, Daniel Bäckström och Anna -Karin Berglund Centerpartiet i Värmland. Foto Roy Malmborg Sveriges Radio Foto: Foto Roy Malmborg Sveriges Radio

Mycket på agendan under Centerpartiets kommundagar

1:18 min

Nu har Centerpartiets kommundagar i Karlstad avslutats. Där diskuterades ämnen som ekonomi, trygghet, miljö och integration. Storregioner var också en av frågorna.

– Skatteunderlaget och resonemanget gentemot Bryssel kommer bland annat att förändras i storregioner, säger Centerpartiets värmländska landstingsråd Jane Larsson.

720 deltagare från hela Sverige har gett riksdagsledamoten Daniel Bäckström från Säffle en rejäl input för sitt riksdagsarbete.

–Med många kunskaper utifrån landet så blir det många "mäskick" för mitt riksdagsarbete, säger han.

Jane Larsson diskuterade också statens viktiga roll i flyktingfrågan:

– På grund av sekretess får vi idag inte fråga vilket yrke flyktingarna har. Det här måste ändras för att vi snabbt ska kunna få in de i arbete och samhälle. Landstingens snabbspår är ett exempel, säger hon.

Distriktets vice ordförande, Anna Karin Berglund, deltog i seminarier om äldrefrågan:

– Tryggheten av att få ett äldreboende, men också frågan med att använda tekniska lösningar. En övervakningskamera kan ge en god nattsömn genom det lugn det kan ge, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista