Gunnar Glöersen. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio.
Gunnar Glöersen, Jägareförbundets rovdjursansvarige. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio.

Jägareförbundet vill ha förlängd jakttid på varg

5:48 min

Årets vargjakt har gått in på sin sista vecka. Den skulle startat den 2 januari men överklagades och jakten stoppades tillfällligt i väntan på ett domslut. Och där är vi fortfarande. Nu begär Jägareförbundet i Värmland förlängd jakttid.

– Vi tycker att det är helt rimligt. Om vi nu får en positiv dom så hoppas jag att vi kan få möjlighet att verkställa den, säger Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Jägareförbundet.

Glöersen menar att det vore en katastrof om förvaltningsrätten kom fram till något annat än att jakten ska bli av, och en förlängning av jakttiden vore i så fall en önskan från Jägareförbundet. En månads förlängning vill Jägareförbundet se, och de hoppas att även länsstyrelsen kommer att ansöka om förlängning av jakttiden.

Jägareförbundet önskar också att alla överklaganden handläggs och hanteras i en och samma domstol.

– Vi kan inte hamna i samma situation år efter år. Det måste finnas en deadline för hur snabbt detta ska gå, menar Gunnar Glöersen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista