Miriam Walfridsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Miriam Walfridsson ställer upp i rallyt som kartläsare åt norske Anders Grøndal Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Rally Sweden 2016

Miriam Walfridsson siktar på pallen i WRC2

5:28 min

Med bara dagar kvar tills starten går i det svenska VM-rallyt så fortsätter vi att träffa de värmlänningar som ställer upp i tävlingen. Efter ett par års frånvaro så återvänder Miriam Walfridsson till Rally Sweden som kartläsare åt Anders Grøndal.

Trots de senaste turerna runt rallyt så tar Miriam väderkaoset med ro.

– Det är klart att man är laddad för att köra hela rallyt men vädrets makter kan man inte styra över. Jag tycker att Rally Swedens organisation har gjort ett fantastiskt jobb för att lösa situationen. Det är lika för alla och tävlingsinstinkten och motivationen att tävla kommer inte att sänkas, säger Miriam Walfridsson.

Sist det begav sig så ställde Miriam upp i rallyt tillsammans med Ramona Carlsson. Nu läser hon noterna åt norske föraren Anders Grøndal, ett rätt så nytt samarbete som har börjat bra. Det har resulterat i ett antal segrar och i helgen kom duon på en andraplats i Rally Finnskog.

– Vi har båda mycket erfarenhet och vi klickar bra personmässigt, vilket är viktigt när man sitter i bilen. Man måste lita på varandra till 110 procent ute i skogen, säger Miriam Walfridsson.

Mycket av förhandssnacket inför WRC2-klassen har kommit att handla om nya superteamet Pontus Tidemand och Jonas Andersson.

– Man kommer inte till tävlingen för att bli tvåa. Det kommer att vara ett getingbo i WRC2-klassen och det är många som vill hamna på pallen, säger Miriam Walfridsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista