Jättestenskolan i Grums. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
1 av 2
Jättestenskolan i Grums. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Lennart Nilsson. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio
2 av 2
Lennart Nilsson, rektor vid Jättestenskolan i Grums. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Jättestenskolan tar hjälp av väktare

0:54 min

I måndags utbröt ett storbråk på Jättestensskolan i Grums. Ett bråk som resulterat i två polisanmälningar. Nu tar skolan hjälp av väktare för att dämpa oron bland elever och föräldrar.

– Vi gör det för att få arbetsro och för att markera hur allvarligt det här var. De är inhyrda denna vecka och även nästa, säger Jättestenskolans rektor Lennart Nilsson till P4 Värmland.

Han berättar också att man vidtagit flera akuta åtgärder.

– Vi har försökt reda ut problemet, vi har samverkat med polisen. Vi har satt in vakter och vi har informera föräldrar. Men det här är ju bara den akuta åtgärden.

Det som Lennart Nilsson och kollegorna på skolan också arbetar med är att lösa problemen på sikt.

– Det är min skyldighet att se till att det inte händer igen och det är ett arbete för hela skolan, säger skolans rektor Lennart Nilsson.

Polisen har upprättat två anmälningar efter måndagens storbråk på Jättestenskolan i Grums. Sammanlagt finns tio ungdomar med i utredningen.

Fyra av de tio ungdomar som polisen tror var inblandade i bråket är under 15 år.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista