Nya Sundstabadet i Karlstad. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.
Sundstabadet i Karlstad lockar allt fler besökare. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.

Fler besökare ger plus i badhusets kassa

1:05 min

Sundstabadet i Karlstad gick plus ekonomiskt med en miljon förra året. Mest beror plusresultatet på att antalet besökare ökade med cirka 30 000.

2015 kom cirka 420 000 besökare till badhuset, en ökning med runt 30 000 personer jämfört med året innan. 

2014 var det första året som det nya badhuset i Karlstad höll öppet, och då lyckades man inte dra in lika mycket pengar som förväntat och verksamheten gick back. Men nu går alltså budgeten ihop - och till och med plus med en miljon kronor.

– Otroligt roligt att fler Karlstadsbor och andra hittar hit! säger Stephan Hammar, chef för Sundstabadet.

En förklaring till ökningen är enligt Stephan Hammar att allt fler betalar inträde till relaxavdelningen och även att de arrangemang man haft har lockat många besökare.

– Vi märker att vi kan locka nya besökare som kommer till anläggningen i och med detta och som sedan hittar hem, säger Stephan Hammar.

Stephan Hammar betonas att de siffror han pratar om gäller driften av badhuset, inte själva anläggningen där det inte ser lika ljust ut ekonomiskt.

Vad överskottsmiljonen ska användas till är inte klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista