Pontus Tidemand på rallytesten vid Anttila.
1 av 2
Pontus Tidemand laddar som bäst uppe i Nordvärmland. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio
Jonas Andersson i samtal med team mekaniker på rallytesten vid Anttila.
2 av 2
Tidemands kartläsare Jonas Andersson i sambspråk med en av teamets mekaniker. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio
Rally Sweden 2016

Tidemand tänker inte ta några risker

6:20 min

Inför starten av Rally Sweden har Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson valt att ladda upp i norra Värmland. Målet är naturligtvis att alla tester under veckan ska resultera i en framskjuten placering vid målgången på söndag.

– I år kör vi för ett mästerskap liksom. Det är viktigt att få med poäng från varje tävling. I det här rallyt finns det många lokala förare som i detta rallyt vill visa lite speed och de kommer att gå ut stenhårt. Har vi en bra känsla går vi på, behöver vi ta risker får vi tänka till lite poäng, säger Pontus Tidemand till P4 Värmland i en paus uppe i Nyskoga i norra Värmland.

Han medger att detta inte är helt enkelt att hantera:

– Det är svårt för man vill ju vara nummer ett liksom. Det är så man är uppväxt, säger Pontus Tidemand.

Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson ställer upp i en Skoda i WRC2-klassen i årets rally. Ett rally som hittills handlat väldigt mycket om väder och temperaturer.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, det är ju inget vi kan påverka. Det blir som det blir men det ska ju bli kallt. Blir det fruset grus tror jag det passar oss väldigt bra, säger Tidemand.

Under veckan har Tidemand/Andersson gjort de första svängarna med Skodan det här året och känslan verkar finnas där.

– Det känns bra. Vi stod på lite under det första varvet och det funkade direkt. Men vi måste köra mer och hitta ett bra självförtroende, avslutar ett av de värmländska hoppen i VM-rallyt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista