Hans Axelsson och Göran Samuelsson
Körsångaren Hans Axelsson ur Karlstads kammarkör och vispoeten Göran Samuelsson medverkar båda på nya cdn Salt och Lavendel. Foto: Frida Jansson Högberg/Sveriges Radio

Göran Samuelssons musik på ny kör-CD

6:28 min

På lördag är det dags för släppkonsert för Karlstads kammarkörs nya CD Salt och Lavendel. Den här gången har de samarbetat med artisten Göran Samuelsson.

Skivan består av elva av hans låtar, arrangerade för kör. Vissa med bara kören och flera med Göran på solosång kompad av orkestern Klusterverket och kören.

Körsångaren Hans Axelsson berättar att kören hade samarbetat med Göran i några konserter när idén dök upp om att göra en CD. För dåvarande körledaren Leif Nahnfeldt blev skivan en form av farväl till kören och han deltar nu också vid släppkonserten. Ett 100-tal av Görans låtar har bantats ner till elva.

– Det har varit en rolig resa för kören att få kontakt med den här musiken, säger Hans Axelsson.

Göran Samuelsson beskriver samarbetet som lett fram till skivan som fantastiskt.

– Det är en ynnest att få vara med om det här, säger Göran Samuelsson. I vissa fall är det väldigt gamla låtar, där jag använde ackord som jag knappt kan spela längre. Det är så kul att höra dem igen och kören sjunger dem så bra så man sitter bredvid och bara njuter.

Huruvida Kammarkören nu kommer att köpa in flakmoppar till alla sångare inför eventuella framtida samarbeten vill varken Hans eller Göran bekräfta.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista