Poliser i närheten av brottsplatsen i Filipstad.
Poliser i närheten av brottsplatsen i Filipstad. Foto: David Hårseth/Dagsmedia
Knivmordet i Filipstad

Offret sågs prata med en man

1:58 min

En 60-årig man knivhöggs till döds på Bronellsgatan i centrala Filipstad på torsdagskvällen. Enligt polisen har vittnen sett en person springa från platsen. Polisen söker en man som har setts tillsammans med offret strax innan mordet.

Dessutom har offret vid 21:15 setts tillsammans med en man på Stora torget i Filipstad. Offret och mannen såg ut att känna varandra. Mannen, som polisen är mycket angelägna om att få kontakt med, beskrivs som 35-40 år och 170 centimeter lång. 

Har du upplysningar? Ring 114 14. 

Under morgonen förhördes många.

– Det är ett 40-tal förhör som gjorts på morgonen. Vi har även knackat dörr i området, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Polisen har ännu inte gripit någon gärningsman efter knivdådet i Filipstad igår kväll. Mannen som avled är från Filipstad, han är tidigare inte känd av polisen.

– Han är hittad utomhus på öppen gatan. Larmet kom in 21:30 på torsdagskvällen och sjukvårdarna försökte först med livsuppehållande åtgärder men han avled av skadorna, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl polisen i Värmland.

Madeleine ifrån Filipstad var en av de första på platsen och hon och en annan kvinna påbörjade HLR tills ambulansen kom.

– Jag såg att det låg en människa på gatan och att det stod en tjej bredvid och talade i telefon. Då fattade jag att hon har larmat. Så jag hoppade ur bilen och hjälpte till. Vi kände att han kanske är död, men vi tänkte att vi provar HLR. Sedan kom ambulansen och tog över, berättar Madeleine för P4 Värmland.


Det finns vittnen som har hörts under natten och det är fortfarande ingen gärningsman gripen. Platsen spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes.

En förundersökning gällande mord har inletts. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista