nybyggda nordmarkens skola med träfasad foto: annika ström
En minderårig elev drack sig full under skoltid. Foto: Annika Ström P4 Värmland Foto: Foto: Annika Ström

Minderårig drack sig full på skolan

"Fick tag på sprit under skoltid"
1:12 min

För snart tre veckor sedan drack en minderårig högstadieelev sig full under skoltid på högstadieskolan i Årjäng. Händelsen polisanmäldes av skolan dagen efter och just nu håller skolan tillsammans med socialtjänsten och elevhälsan på att utreda hur det kunde bli såhär.

– En elev har på något vis fått tag på sprit på skoltid han också nog druckit detta, säger May Bjerklund som är skolchef i Årjängs kommun.

Just nu håller socialen på att utreda hela händelsen för att se vad och framförallt varför detta kunde hända. Vad skolan i dagsläget tror är att, en elev har på något sätt fått alkoholhaltig dryck av en annan elev, som sedan druckit detta under skoltid Att det skulle vara fler än dessa två elever inblandade dementerar skolchefen. Skolan jobbar nu vidare med eleverna och skolans policys angående alkohol på skolan.

– Skolan måste ju nu jobba med övriga elever att detta inte får inträffa på skolan

Skolan har policys mot både droger, tobak och alkohol.

– Det här drabbade familjerna mår väldigt dåligt det är ju självklart, avslutar May Bjerklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".