Joakim Larsson Boltic Foto: Ola Carlsson P4 Värmland
1 av 3
Dagens hjälte Joakim Larsson i Boltic. Foto Ola Carlsson P4 Värmland
Boltic - Jönköping Foto: Ulla Walldén P4 Värmland
2 av 3
Mycket publik på Boltics match. Foto. Ulla Walldén
Fina förutsättningar för bandy. Foto Ulla Walldén P4 Värmland
3 av 3
Fina förutsättningar för bandy. Foto Ulla Walldén P4 Värmland
BANDY

Boltic allt närmare kval till Elitserien

2:57 min

Med tre minuter kvar att spela ledde Jönköping med 5-3 men när slutsignalen gick stod det 5-5 på tavlan. Boltic har med två matcher kvar allt i egna händer för att komma till kval.


Boltic och Jönköping delade poängen i lördagens match på Tingvalla inför nästan tusen personer på läktarna. Matchen slutade 5-5 och det var dramatik vid flera tillfällen under matchen. Boltic var laget som hade Fru Fortuna på sin sida.

Till att börja med gjorde Boltic 3-2 när det återstod EN sekund av första halvlek och det var diskussioner om det som föregick målet då Boltic tilldömdes ett frislag.

I den andra halvleken vände Jönköping och ledde med 5-3 då det återstod en kvart att spela. Just i det läget var det inte mycket som talade för Boltic då nästan ingenting fungerade i spelet.

Med dryga två minuter kvar att spela stod det 3-5 på tavlan och då reducerade Boltic. Resten av halvleken forcerade Boltic med allt man hade, men skulle man hinna kvittera?

Jo, det hann man. Ett inlägg seglade in och Joakim Larsson slog bollen i mål men Jönköping ville ha det bortdömt för hög klubba. Matchen slutade dock 5-5 och nu ska serien avgöras med matcher fredag och söndag.

Mycket intressant att se om det blir Boltic eller Jönköping som tar den andra kvalplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista