Jonas Blixt på Pebble Beach Foto: AP Photo/Eric Risberg
Jonas Blixt på Pebble Beach Foto: AP Photo/Eric Risberg
Golf USA-touren

Jonas Blixt trea på Pebble Beach

Hammarösonen Jonas Blixt visade upp storspel på USA-tourtävlingen på Pebble Beach i Kalifornien där han slutade trea, ett slag efter efter Phil Mickelson USA och två efter landsmannen Vaughn Taylor som vann.

Blixt var till och med ett tag uppe i ledning efter att ha gjort två birdies och en eagle på de första nio hålen samtidigt som Phil Mickelson hade problem med sina första avslutande nio hål.

Men några retfulla puttmissar av Blixt på de avslutande nio hålen och en boogey efter att ha varit i bunkern det fjortonde hålet gjorde att han sedan aldrig kom ikapp.

Nu var det dock varken Phil Mickelson eller bäste svensken inför slutvarvet, Freddie Jacobson som stod som slutsegrare. Det blev istället amerikanen Vaughn Taylor som gick sju under par, det vill säga på 65 slag den sista rundan och klättrade från en mer undanskymd placering till slutsegern.

Tredjeplatsen för Blixt var hans bästa resultat sedan majortävlingen på Augusta 2014. Blixt lyfte nu till en 60:e plats på Fedex cup och kan redan nu inrikta sig på slutspel trots att säsongen nyss har börjat. Förra säsongen säkrade han tourkortet först i den näst sista tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".