Medine Yeldiz och Annelie Ulfvenstjärna. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Det började med att Medine Yeldiz lånade mjöl av Annelie Ulfvenstjärna, det var starten på att öppna ett kvinnocafé i Sunne. Foto: Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Lånemjöl starten på ett kvinnocafé i Sunne

1:07 min

På Internationella kvinnodagen den 8:e mars öppnar ett kvinnocafé i Sunne. På cafét ska kvinnor träffas och utbyta erfarenheter utan att det finns män närvarande.

 – Det är en mysig början på detta för det började med att Medine lånade mjöl av mig. Sen började vi att äta och prata tillsammans, säger Annelie Ulfenstjärna.

Tanken är att nyanlända kvinnor och kvinnor på orten ska träffas och byta erfarenheter.

– Man kan ju då lära sig om det nya samhället man kommit till. Man kan använda det nya språket på ett naturligt sätt. Och "urinvånarna" upptäcker att de inte är så mycket annorlunda än vad jag är själv, säger Annelie Ulfvenstjärna.

Idén till caféet väcktes när Annelie och Medine Yildiz träffades.

– Jag började redan för tre år sedan. De nyanlända kvinnorna behöver komma ut och prata med svenskar, säger Medine Yildiz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista