Pi Stålberg omgiven av vänner. Foto: Privat.
Pi Stålberg (i röda tröjan) omgiven av släkt och vänner efter en match. Foto: Privat.

Pi Stålberg spelade Thailand till innebandy-VM

3:31 min

Pi Stålberg från Hammarö bor numera i Halmstad och jobbar som fritidspedagog, men han spelar också i Thailands innebandylandslag som han var med och spelade till landets första VM-turnering.

Pi Stålberg fick ett mail med frågan om han var intresserad av att åka till Thailand för att spela innebandy i deras nybildade landslag och tackade ja.

– I början av träningslägret hade man inte så stora förhoppningar om att vi skulle gå vidare, men efter någon månads träning så kändes det som att vi skulle kunna gå vidare, berättar Pi Stålberg för P4 Värmland.

Pi Stålberg är född i Thailand och kunde på så sätt få Thailändskt medborgarskap, något som krävs för att få spela i landslaget.

– Det är en väldigt ny sport i Thailand. Åtta av spelarna kommer från landhockeyn och de håller väl ungefär division tre klass i Sverige, men de blir snabbt bättre.

Pi Stålberg tror att det blir tufft att gå vidare från gruppen men att det är det man får hoppas på.

– Styrkan är nog att vi spelar bra som lag och är rätt snabba, säger Pi.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista