Peter Landmark, chef för flygplatsen i Karlstad. Foto: Torsten Gabrielsson/SR Värmland
Peter Landmark, chef för flygplatsen i Karlstad. Foto: Torsten Gabrielsson/SR Värmland

Peter Landmark lämnar Karlstad Airport

2:05 min

Peter Landmark slutar som vd för Karlstad Airport. Enligt flygplatsens styrelseordförande Nina Larsson är det Peter Landmark själv som begärt att få lämna uppdraget med omedelbar verkan.


– Han meddelade mig igår att han inte vill fortsätta som vd för Karlstad Airport. Jag och vice ordförande har accepterat Peter Landmarks beslut, sa Karlstad Airports styrelseordförande Nina Larsson vid en presskonferens idag.

Landmark kommer nu att gå vidare på andra uppdrag inom Karlstads Stadshus.

– Det är en stor förlust för flygplatsen. Peter Landmark har på ett "entreprenöriellt" sätt lyckats få till trafik som ingen trodde var möjlig. Han har också lyckats öka intäkterna till bolaget på ett förtjänstfullt sätt, sa Nina Larsson till P4 Värmland efter att presskonferensen avslutats.

Vad sa Peter Landmark till dig?

– Det är en väldigt utsatt position som han haft under en lång tid. Han känner att han inte orkar mer och det har jag respekt för, säger Nina Larsson.

Enligt Nina Larsson kommer det inte att bli tal om något avgångsvederlag eller fallskärm.

– Vår lösning är att Peter Landmark stannar kvar inom koncernen. Exakt vad han ska göra är inte klart ännu. Han får sin avtalade lön men byter arbetsuppgifter.

Men han får behålla sin vd-lön?

– Han kommer att vara fortsatt anställd och ligga kvar på samma lönenivå, säger Nina Larsson.

I väntan på att en ny vd för Karlstad Aiport har utsetts är det styrelsen som är ansvarig. Det betyder att Nina Larsson träder in som den högst ansvariga.

Nina Larsson avgår för övrigt som styrelseordförande för Karlstad Airport vid bolagsstämman i mars. Detta på grund av att hon fått nytt jobb.

Vi har givetvis sökt Peter Landmark för en kommentar men inte lyckats.

– Peter Landmark har låtit hälsa att han inte vill ge några kommentarer, säger Åsa Jernfält, kommunikationsansvarig vid Karlstad Airport.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista