Daniel Viksten, arkivbild.
Daniel Viksten, arkivbild. Foto: Sören Andersson/TT
Färjestad-Örebro 1-2 e. str.

"Det går aldrig" mot Örebro

4:49 min

Matchbilden var densamma som de tidigare tre mötena under säsongen. Utgången likaså. Färjestad gjorde första målet och Örebro vann, med uddamålet.

Radiosportens Mats Fagerström tar ut matchens lirare i båda lagen:
Färjestad: Travis Turnbull
Örebro: Henrik Lundberg

Med minsta möjliga marginal. Det var en mening som lätt kunde appliceras på säsongens tre tidigare matcher mellan Färjestad och Örebro.

Samtliga dueller var täta, jämna och slutade med Örebrosegrar: 2-1 i januari, 3-2 efter straffar i oktober och 2-1 efter förlängning i oktober.

Mötet i Karlstad - säsongens sista duell i grundserien - följde samma mönster. Och resulterade i samma vinnare.

I straffläggningen avgjorde Örebros Daniel Viksten och målvakten Henrik Lundberg, som spelade i stället för sjuke Julius Hudacek, som stoppade samtliga tre hemmastraffar.

– Jag hade bestämt mig innan vad jag skulle göra; dra den åt sidan och sätta den vid plocken, sade Viksten till C More.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match.

Det var dock Färjestad som inledde bäst. Joakim Nygård ordnade ledningsmålet efter 18.52 av första perioden när han, i spel fem mot fyra, stod ensam framför Örebros mål och bara behövde bara stöta in pucken bakom Henrik Lundberg.

– Jag försökte bara vara stark där framför målet och sedan fick jag klubban på pucken, sade han till C More.

7.31 in i andra kvitterade Örebro. Libor Hudacek hittade en lös puck hos målvakten Justin Pogge, skickade dit klubban och petade in 1-1.

Det målet tog matchen till förlängning och till slut till straffar. Där var Örebro starkast och plockade hem extrapoängen.

– Den här matchen såg ut som övriga tre. Tajt, tufft och målsnålt, sade Tommy Samuelsson, Färjestads tränare, till C More.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista