Simon Sjögren, Borgerlig framtid. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Simon Sjögren är numera hemmahörande i Borgerlig framtid. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Bytte KD mot Borgerlig framtid - vill inte sälja sin själ

5:07 min

Nyligen meddelade KDU:s Värmlandsordförande Simon Sjögren att han lämnade partiet till förmån för Borgerlig framtid. Skälet till partibytet är enligt 20-årige Sjögren att allt fler politiker och partier byter åsikt ofta för att locka väljare.

– Jag har upplevt att allt för många partier anpassar sig till den rådande opinionen. I ett sådant klimat skapas inga bra förutsättningar för en ansvarsfull borgerlig politik, säger Simon Sjögren, Borgerlig framtid.

Ni beskriver er själv som blågröna, vad är det?

– Det är ett liberalt konservativt borgerligt parti. Vi har liberala värden i ekonomiska frågor och vi vill se att politiken har en begränsad roll i familjers liv. Samtidigt har vi en konservativ syn på till exempel samhället och kulturen, säger Simon Sjögren.

Partiet talar också om en hållbar utveckling, till en viss gräns.

– Det får inte ske på bekostnad av att man till exempel kör över glesbygden och dess invånares möjlighet att bo kvar. Ta bensinskatten som ett exempel.

När det gäller invandringsfrågan är partiets hållning att invandring i sig kan vara positivt.

– Den måste vara på en nivå som vi kan hantera och sedan ska vi ha en integrationspolitik som är utformad på rätt sätt, säger Simon Sjögren.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista