Per Lidén, Da Buzz. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Per Lidén ser fram emot att turnera tillsammans med Da Buzz. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Da Buzz aktuella med ny singel

3:34 min

Ett djupare sound inspirerat av vintern. Så beskriver Karlstadsbandet Da Buzz sin nya singel som släpps nu på fredag. Per Lidén besökte studion för att prata om jakten på nya producenter i USA och hur det är att vara Fredrik Reinfeldts favoritband.

Den nya singeln heter Something about you och Per Lidén tycker att låten skiljer sig från mycket som Da Buzz gjort tidigare.

– Vi är ju ett sommarpartyband, men eftersom det var vinter så fick låten ett djupare sound. Det är fortfarande mycket glädje och kärlek i musiken, men ändå lite djupare tema, berättar han.

Da Buzz består av Per Lidén och Annika Thörnqvist och inför släppet av nya singel åkte de över till USA för att hitta nya producenter.

– Vi har alltid haft en publik i USA som fortfarande finns kvar och många förfrågningar på spelningar. När vi var över och spelade i Chicago så passade vi på att prata med en del producenter för att hitta ett nytt sound och nya inputs. Då började vi jobba med två stycken som nu är med på EP:n, berättar Per Lidén.

Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt har avslöjat att han är ett fan av Da Buzz musik.

– Det är roligt att han tycker att musiken är bra. Annika har träffat honom och skrivit autograf och lämnat över album och så. Han har själv berättat att han gillar oss i intervjuer och i andra sammanhang. Det är kul, säger Per Lidén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista