Sofie Skoog
Sofie Skoog Foto: Henrik Montgomery / TT

Sofie Skoog glänste i Globen

1:35 min

Sofie Skoog visar fortsatt god form trots ett tufft tävlingsprogram. 1.92 med bra försök på 1.95 räckte till en andra plats i Globengalan. Ruth Beitia, Spanien vann på 1,95.

Emma Green kom aldrig till start. Hon lämnade Globen med skadekänning. När Green gjorde sin första tävling på ett och ett halvt år i Polen i fredags fick hon lätta smärtor i hälen. Den skadan kände hon av inför Globen.

– Jag kände inte jättemycket, men tillräckligt. Det skulle vara så fruktansvärt onödigt att dra på sig en sådan grej. Förhoppningsvis lägger det sig till SM, säger hon till TT.

Sofie Skoog däremot passade på att glänsa i Greens frånvaro. Ekshäradstjejen blev tvåa på 1.92. Hon hade några bra försök på personliga rekordhöjden 1.95.

– Jag betygsätter mig väldigt bra. Jag är jättenöjd med att få med mig 1.92 eftersom jag hoppade så sent som i lördags (1.94). Vi (Skoog och tränaren Stefan Holm) har jobbat på detaljer för att få mig att utvecklas, säger Skoog till Radiosporten.

Däremot blev inte Irene Ekelunds sista 200-meterslopp den här inomhussäsongen någon succé. Hon kände att det stramade lite i baklåren när hon sprang i mål som trea i sitt heat på tiden 24.05 - nästan en halv sekund långsammare än hennes snabbaste lopp i vinter.

-Jag försökte ju. Jag tror jag skulle vara lite närmare om allting skulle stämma, säger hon.

Ekelund är redan kvalificerad att springa 60 meter på inomhus-VM i Portland i USA 17-20 mars. Och det är den distansen hon även kommer att springa på SM i Malmö 27-28 februari. Efter det bestämmer sig Ekelund för om hon är i tillräckligt bra form åka till VM.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista