Räddningstjänstfordon. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
1 av 4
Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Räddningspersonal vid byggnad. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
3 av 4
Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
Polis och räddningstjänst. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
4 av 4
Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.

Tingvallabomben: Polisen har en misstänkt

1:26 min

Polisen har förhört en av de två män som man tror ligger bakom explosionen vid Tingvallagymnasiet i Karlstad i början av februari. Mannen är försatt på fri fot men misstänkt för framkallande av fara för annan.

Den var den andre februari som en explosion skedde nära Tingvallagymnasiet i centrala Karlstad. Det var en mycket kraftig explosion som hördes över stora delar av residensstaden.

Ingen människa kom till skada och några materiella skador blev det inte heller. Nu tror sig polisen ha fått fatt i en av de två män som sågs springa från platsen kort efter att explosionen ägt rum.

Enligt polisens förundersökningsledare Per-Olof Forsman är det en man född 1989 som hämtats in till förhör. Han är delgiven misstanke om brottet "framkallande av fara för annan" då smällen var så hög att den kunnat ge hörselskador för någon som varit nära själva explosionen. Mannen har släppts men misstankarna kvarstår. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har gjort husrannsakan i mannens hem och polisen ska där ha gjort "intressanta beslag".

Enligt polisen har bomben som small av en stor knalleffekt men liten sprängeffekt.

– Vi tror inte att avsikten var annan än att väcka uppmärksamhet, säger Per-Olof Forsman till P4 Värmland.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista