Emma Nilsson , Mona Brorsson, Ingela Andersson och Linn Persson efter en stafett i Anholtz i vintras. Foto: Skidskytte.se
Emma Nilsson , här tillsammans med Mona Brorsson, Ingela Andersson (Arvidsjaur) och Linn Persson efter en stafett i Anholtz i vintras. Foto: Skidskytte.se

Emma siktar mot Holmenkollen

3:05 min

Emma Nilsson från SK Bore i Torsby är en av tre värmlänska skidskyttar som är uttagna i truppen till VM-tävlingarna i Norge i början av mars.

Tävlingen körs i klassiska Holmenkollen i Oslo.

– Det känns jättekul att vara en av de utvalda och kanske få möjligheten att åka VM. Det är jättestort, säger Emma Nilsson.  

Tävlingen äger rum mellan den 3-13 mars och uppladdningen pågår för fullt just nu.

– Man får jobba mot en formtopp så jag har tränat ganska mycket längd den här veckan. Man får försöka förbereda sig bra för det som komma skall, berättar Emma.

Hon är just hemkommen från Nordamerika, något som har satt sina spår.

– Just nu är kroppen trött och seg. Man är rätt jetlaggad fortfarande och trött om dagarna. Men det blir bättre och bättre dag för dag, säger Emma.

Hon ingår i den sexmannatrupp som inför VM-tävlingarna ska bantas ner till fem personer. I gruppen ingår också Bore-åkarna Linn Persson och Mona Brorsson. Emma är rejält sugen på vara en av dem som kommer att stå på startlinjen i Holmenkollen.

– Man får förbereda sig så bra man kan och se hur långt det räcker. Det kommer att vara sån stämning och bara att få vara med och uppleva det skulle vara riktigt stort, säger Emma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista