Erik Wallman, Foto: Ola Carlsson, P4
Lagkapten Erik Wallman ser fram emot kommande kval. Foto: Ola Carlsson, P4 Värmland
BANDY

Elitseriekval väntar Boltic

2:20 min

Efter att ha slagit jumbon Surte med 9-5 är Boltic klart för kval till Elitserien. Boltic får möta Sirius, Tillberga och Ljusdal. Det blir en intressant upplevelse för Karlstadlaget.


Matchen i allmänhet och första halvleken i synnerhet höll inte högsta klass men det spelar mindre roll efteråt. Det viktigaste var att Boltic tog sig vidare till Elitseriekvalet.

Trots att Boltic har ett bra självförtroende efter många segrar under säsongen, fick man ändå inte till det tempomässigt, och Surte gjorde allt för att dra ner på tempot.

I början av andra halvlek tog Surte ledningen med 3-4 men efter två snabba Bolticmål var ordningen återställd och kvalplatsen började visa sig allt mer.

Nu väntar en dubbelserie mot Sirius, Tillberga och Ljusdal. Inget av lagen låter ju skräckinjagande men man ska ha i åtanke att två av dem har spelat i Elitserien under säsongen och sådant brukar fälla avgörandet inte minst tempomässigt.

Oavsett resultat av kvalet har Boltic som klubb och Boltic som lag gjort en bra säsong och visat att man på och utanför planen är på rätt väg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista