Åsa Hallén. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Länsmuseichef Åsa Hallén. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Kritiserad museichef söker nytt jobb

Värmlands museum är mitt uppe i en stor förändringsprocess och efter personalnedskärningar har museiledningen utsatts för kritik från flera håll. Nu kan P4 Värmland berätta att museichefen Åsa Hallén sökt jobb i Göteborg.

Jobbet som annonserats ut av kulturförvaltningen i Göteborg är en tjänst som sektorschef, där den som får jobbet enligt arbetsbeskrivningen ska ha ett helhetsperspektiv på verksamheten. Att synliggöra kulturens roll ingår också i uppdraget.

Enligt platsannonsen krävs att den som erbjuds tjänsten har erfarenhet av museiverksamhet på ledningsnivå.

Elva personer sökte tjänsten, vars ansökningstid gått ut. Förutom Åsa Hallén finns även en konstkonsulent och en affärsenhetschef bland de sökande. Redan den här veckan påbörjas intervjuer och tillträde ska ske i april eller enligt överenskommelse.

Den senaste tiden har Åsa Hallén, som varit chef på Värmlands museum sedan 2009, fått kritik på flera punkter, bland annat för sina planer att göra om museets innehåll och för att hon dragit ner på personal och bytt ut befattningar.

P4 Värmland har flera gånger sökt Åsa Hallén för en kommentar, men hon har inte återkommit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista