Entrén till SVT i Karlstad. Foto: Isak Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Entrén till SVT i Karlstad. Foto: Foto: Isak Olsson/Sveriges Radio.
Rådhuset. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Rådhuset i Karlstad. Foto: Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Man attackerade SVT-medarbetare vid tingsrätten i Karlstad

Tomas Skoglund: Ett hot mot hela SVT
1:54 min

Medarbetare från SVT Nyheter Värmland blev tidigare i dag hotade vid ett tumult på Värmlands tingsrätt. Det var i samband med en rättegång som en man hotade och förstörde SVT-personalens utrustning.

SVT Nyheter Värmland var på plats med två medarbetare i tingsrätten i Karlstad för att göra ett inslag om säkerhetskontrollen. I samband med en rättegång så attackerade en man SVT:s medarbetare genom att slå sönder deras kamera och hota dem.

– Medarbetarna är förstås skärrade. Det här är ju ett hot mot våra enskilda medarbetare, men det är ju också ett hot mot hela SVT och vår möjlighet att kunna utföra vårt arbete, säger Tomas Skoglund, redaktionschef för SVT Nyheter Värmland.

Vad säger du om säkerheten?

– Det känns ju konstigt att man ska kunna bli attackerad inne på en tingsrätt. Sedan vet inte jag någonting om omständigheterna och om hur säkerhetstänket såg ut. Jag vet att det fanns säkerhetsvakter och poliser där och att de ingrep, säger Tomas Skoglund.

Ingen kom till fysisk skada och mannen greps på plats.

– Visst känns det upprörande att våra nyhetsmedarbetare blir attackerade på ett sådant här sätt när de ska sköta sitt jobb, säger Tomas Skoglund.

Nu tar SVT hand om sina medarbetare enligt de riktlinjer som finns. Händelsen är polisanmäld. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".