Mats Eriksson hejar på Filipstads Hockey
Mats Eriksson är en av alla "stassare" som brinner för sitt hockeylag Foto: Jenny Tibblin/P4 Värmland

Filipstads hockeysupportrar älskar sitt lag

3:46 min

Vilket värmländskt klubblag har egentligen länets största supporterskara och bästa publikstöd? Det ville Förmiddag i P4 ta reda på och efter ett upprop i sociala medier står det klart att vinnarna i klubbkampen finns i Filipstad.

Filipstads IF hockey spelar i division två och laget har haft fina publiksiffror på hemmaplan, över 7000 personer har följt lagets matcher hemma i Wasahallen.

Mats Eriksson är en av initiativtagarna till lagets nya supporterklubb Black Saints som kommer att starta upp under våren.

– Vi vill stötta vårt lag i vått och torrt, i medgång och motgång. Det är ett underbart A-lag med schysta killar som spelar en bra hockey, berättar Mats.

Efter dramatiska matcher mot Gävle-laget Oppala står det nu klart att Filipstad kommer att ta sig an Grums i play off till division 1.

– Jag hoppas såklart att de vinner, men statistiken pratar väl emot det. Grums är ett rutinerat lag men jag hoppas att Filipstad tar en vinst i alla fall, säger Mats.

Självklart laddar supportrarna lika mycket som själva laget.

– Vi äter och har bra vila, det är viktigt. Och så filar vi såklart på en ny kampsång, berättar Mats Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista