Glaskross på marken framför en kiosk.
Krossade fönster på kiosken i Deje. Foto: Victoria Melin

Dejekiosk dubbelt vandaliserad på två veckor

4:01 min

Järnvägskiosken i Deje har under de senaste två veckorna blivit utsatt för inbrott och skadegörelse två gånger, senast natten till idag. Någon har krossat fönster på byggnaden.

Efter att Järnvägskiosken varit stängd under en tid så öppnades den igen av Victoria Melin och hennes man Georges Maroun, strax innan jul. Victoria Melin är bedrövad över vandaliseringen.

– Det känns jättetråkigt. När man väl försöker starta upp något i lilla Deje och försöker göra det trivsamt för Dejeborna då är det inte alls kul att bli bemött såhär, säger hon.

När kiosken först vandaliserades hade någon krossat ett fönster som har galler, och även fönstret i dörren. Antagligen hade de trott att det gick att ta sig in i kiosken genom att låsa upp dörren från insidan, vilket inte går utan nyckel. 

– Nu hade de inte kommit in i kiosken, utan bara slagit sönder en ruta, säger Victoria Melin. 

Hon vet inte varför kiosken blivit utsatt för skadegörelse ännu en gång. 

– Första gången var det ju att man ville komma in och ta saker, men denna gången var det ju bara för att förstöra. Det är så himla tråkigt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista