Mikael Borstner. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Mikael Borstner, huvudtränare i Boltic. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Boltic laddar för elitseriekval

5:44 min

Det vankas elitseriekval för bandylaget Boltic. Efter en stabil säsong säkrade laget häromdagen kvalplats genom att besegra tabelljumbon Surte på hemmaplan. Kvalet inleds mot elitserielaget Tillberga Västerås i morgon.

Enligt Boltics tränare Mikael Borstner fick laget vittring på kvalet när de märkte att de kunde slå de flesta lagen.

– Jag tror att det var ganska oväntat, både för oss själva och framför allt för dem runtomkring, säger Mikael Borstner. Men vi kände efter jul någonstans när serien vände att - det är möjligt!

Mikael Borstner ser nu tillbaka på en stabil säsong, och för det vill han hylla hela laget.

– Vi har haft ett fantastiskt fint försvarsspel, och det har varit grunden för allting. Och försvarspel, det spelar man över hela banan. Och sedan har vi spelare som har underordnat sig andra för att de ska kunna vara bra, och vi kan totalt sett bli ännu bättre på det sättet. Det finns en ödmjukhet inför varann, så att lyfta hela laget är helt korrekt att göra i det här läget.

Inför kvalet fanns det risk att få möta Kalix. Spelmässigt hade det inte spelat så stor roll, enligt Mikael Borstner, men klubbens kassör var mycket glad att det inte blev Kalix.

– Det hade blivit 35 timmar enkel resa i buss, säger Mikael Borstner. Vi hade kanske hoppats på att få flyga men det är ju en hyfsad kostnad i det... Men nu slapp vi ju det, så det är bra för föreningen.

I kvalet möter Boltic tufft motstånd i elitserielagen Sirius och Tillberga Västerås samt Ljusdal, seriesegraren från allsvenskan norra.

– Realistiskt sett så skiljer det en hel del mellan allsvenskan och elitserien idag, och det är väl som det ska vara. Men vi har något positivt med oss och har vunnit hela säsongen, medan elitserielagen för det mesta har förlorat. Finns det en chans där så kommer vi att ta den, men vi måste vara 100% i varje match.

Enligt Mikael Borstner förtjänar de att vara i elitserien om man ser till det sportsliga. Men han medger att det finns mycket med organisationen och ekonomin som i så fall måste utvecklas.

– Det är klart vi inte är en elitserieföreningen i dagsläget, men vi har en positiv trend på den delen av föreningen också.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista