Peter Landmark. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Peter Landmark, före detta VD för Karlstad Airport. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio

Nytt jobb för Peter Landmark

Ulf Johansson: "En kompetens vi kan ha nytta av"
1:34 min

Peter Landmark, före detta VD för Karlstad Airport, har nu fått ett nytt jobb inom kommunen. 

Peter Landmark blir näringslivsutvecklare med anställning på kommunledningskontoret. 

Han börjar det nya jobbet den första mars och avtalet sträcker sig två år. Peter Landmark ska jobba med fastigheter, mark- och tomtfrågor och detaljhandel samt bistå pappersindustrin inom ramen för Paper Province.

Tidigare i februari lämnade Landmark sin tjänst som VD för Karlstad Airport efter en tids turbulens kring flygplatsens avtal med BMI som driver flyglinjen till Frankfurt. 

Hans nya chef, kommunens näringslivsdirektör Ulf Johansson, tycker att anställningen känns bra.

– Det är en kompetens som jag tror att vi kan ha nytta av, säger Ulf Johansson. Jag tror att han har en profil som kan vara väldigt bra att använda i olika etableringssammanhang i frågor som vi jobbar med här.

Landmark har med sig sin lön som flygplatschef på runt en miljon per år, vilket innebär att han har avsevärt mer betalt än andra näringslivsutvecklare inom kommunen. Ulf Johansson ser inte detta som ett problem.

– Det är klart att vi alltid har en diskussion om olika löner, men inte för den enskilde personen, säger Ulf Johansson. Vi har rätt så stort lönespann generellt hos oss. Väldigt få är helt nöjda med sin lön, men det är något vi får hantera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".