Henrik Fexeus, mästermanipulatör.
Henrik Fexeus, mästermanipulatör. Foto: Örjan Bengtzing

Mästermanipulatören intar Karlstad

4:43 min

Författaren, programledaren och underhållaren Henrix Fexeus är aktuell med föreställningen BOX som nu kommer till Värmland. Under tre kvällar intar den psykologiska illusionisten scenen på Scalateatern i Karlstad.


– Grundtänket bakom BOX är ju att folk kommer upp från publiken och genom tricks, rackarspel och psykologi så skapar jag en illusion av en övernaturlig förmåga mellan mig och publiken. Det har jag ju gjort ett par gånger, men nu vill jag ta det ett steg vidare och underhålla och beröra dem, säger Henrik Fexeus.

Föreställningen är mer personlig än hans tidigare föreställningar och han har tagit hjälp av Morgan Alling för att komma mer under skinnet på sig själv och berätta mer om sig själv för publiken.

– Man får följa min resa hur jag blev som jag blev, men i botten så handlar det om hur vi skapar vår identitet. Det gör vi genom våra minnen. När vi undrar så tänker vi tillbaka på vad vi gjort och säger att vi är en sådant här person. Men väldigt få av våra minnen stämmer egentligen, vilket innebär att vi egentligen är fri att skapa vem vi vill dagligen. Det är ett budskap som är mycket tyngre än vad jag haft tidigare, berättar Henrik Fexeus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista