PG Andersson Portr
PG Andersson ser fram emot ett riktigt vinterrally i Östersund. Foto: Colin McMaster/McKlein

PG Andersson är redo att försvara ledningen i rally-SM

3:32 min

För tre veckor sedan inleddes Rally-SM i Gävle och värmländske föraren PG Andersson och kartläsaren Emil Axelsson avgick då med en överlägsen seger. Idag startar den andra SM-deltävlingen i Östersund.

Östersund Winter Rally består av sju sträckor där två sträckor körs på fredag kväll och resterande under lördagen. PG berättar att han tar med sig mycket från den första deltävlingen i Gävle där duon vann med hela två minuter före Jerker Axelsson från Trollhättan.

– Vi tar med oss farten och försöker hitta ett ännu stabilare tempo. Framför allt hade vi otroligt kul och det är det som är målsättningen i år, vi ska ha roligt och försöka att vinna alla tävlingar, säger han.

Den förre juniorvärldsmästaren från Årjäng har inte kört en hel SM-säsong på ett par år, något som det alltså är dags för nu.

– Det känns bra. Att ta segern borde vi klara av men man vill ju alltid pressa sig själv till det yttersta. Jag vet att jag är storfavorit och jag ska kunna köra hem segern ganska enkelt om allting stämmer. Vi laddar på lite extra för att trigga oss själva, säger PG.

Förutsättningar för vinterrally är perfekta i Jämtland.

– Det är mycket snö och isväg, det är så det ska vara. Alla drömmer om att det ska vara ska vara högt med snö på kanterna när det är vinterrally och det har vi här, berättar PG.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista