Gulklädda supportrar med flaggor och en "Emma"-skylt
1 av 2
Emmas fanbase har rest från Torsby för att se henne tävla i Xgames. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio
Publik och hopptornet
2 av 2
Det 57 meter höga metalltornet i Oslo. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio

Emmas supportrar: 100 glada Torsbybor

3:42 min

När Emma Dahlström tog brons i Xgames i lördags i Oslo var hon inte ensam svenska på plats. Med sig hade hon 100 Torsbybor.

Supportrarna, ledda av Emmas pappa Peter Dahlström, var peppade efter en bussresa, fylld med underhållning som bland annat frågesport, till Oslo. Släkten var samlad och på tårna när Emma skulle ge sig ut i det 57 meter höga metalltornet. En viss rädsla fanns hos pappa Peter.

– Jo, men det tror jag att Emma också är, lite grann när hon kommer och ser det här för första gången. Särskilt när man står där uppe och ska starta och göra första hoppet så är det alltid lite pirrigt i magen säkert, säger Peter Dahlström. 

Eventet är utsålt och en del åskådare finns även utanför området. Trots att Emma ramlar i första åket så är hoppet fortfarande uppe hos Torsbyklacken. 

– Hon är en cool person, hon tar det lugnt, säger en grannen Pia Sjöberg ifrån Torsby. 

Nytt är att åkarna bara gör två åk istället för tre. Därför gällde det för Emma att sätta hoppet. Peter Dahlström trodde och hoppades att Emma skulle köra ett säkrare trick.

– Men jag såg ju när hon droppade och gick in switch igen så då var nerverna verkligen utanpå tröjan. När hon satte den så släppte allt och vi jublade. 

Vad ska ni göra på bussen hem, kommer ni vara uppe i varv hela vägen hem?

– Det känns som vi har laddat ur nu ordentligt. Antingen kommer vi festa hela vägen hem eller så kommer vi vara helt utslagna, säger Emmas bror Anton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista