Loeb och Hansen står framför en bil i vinterlandskap.
Sébastien Loeb och Timmy Hansen blir stallkamrater.

Kenneth Hansen om nya stallkamraten Loeb

4:41 min

Det var inga år av tjat för att få Sébastien Loeb att bli en del av Peugot-stallet i rallycross. Tvärtom, var det stjärnan själv som hörde av sig, berättar Kenneth Hansen.

Loeb tillhörde under många år Citroën-stallet men gick över till att köra Dakar-rallyt för Peugot och nu ville han alltså köra rallycross för Peugot.

– Vi kände det lite på honom, vi gjorde ju X-games 2012 ihop med honom och sen så har han kört ett rallycrossrace i Loheac i Frankrike, att han skulle nog kunna tänka sig det här i framtiden. Nu föll det väl på plats, säger Kenneth Hansen. 

Vad betyder det för teamet att få Sébastien Loeb med i stallet?

– Det är jättekul att vi efter alla år får ha en niofaldig världsmästare och kanske en av de största inom motorsport någonsin som kör för oss. Sébastien har ju jättemycket erfarenhet och vi hoppas ju att vi ska kunna ta del av det samtidigt som vi har mycket erfarenhet inom rallycross, säger Kenneth Hansen.

Och han är inte ensam om att ställa om, Loeb kommer nu kunna lära av Timmy Hansen som gjort samma resa från rally till rallycross. 

Loeb är inte den enda rallystjärnan att sadla om till rallycrossen. Nyligen gjorde amerikanen Ken Block, som har en ung publik, samma sak. Det betyder mycket för sporten enligt Kenneth Hansen.

– I mitt hjärta värmer det ju oerhört och jag har ju kört i många år men står nu vid sidan av och hjälper unga talanger. Så det känns värmande att det är fler och fler som tror på sporten som vi har gjort i alla år, säger Kenneth Hansen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista