Bil genom isen i Karlstad - man avliden

1:01 min

En man i 70-årsåldern avled efter att ha kört ut på isen ute på Orrholmens udde i Karlstad på tisdagseftermiddagen. När mannen hittades var han livlös och fördes vidare till Centralsjukhuset i Karlstad.

Olyckan inträffade vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen.

Räddningstjänsten larmades av boende på Orrholmen och var ganska snabbt på plats och gick ner med dykare i vaken. När dykarna hittade mannen var han livlös och fördes till Centralsjukhuset i Karlstad.

– Jag kan bekräfta att det handlar om en man i 70-årsåldern och att han är avliden, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Det finns flera vittnen till händelsen, bland andra Birgit och Krister som stod i sin lägenhet och såg personbilen komma åkande inifrån Orrholmsviken med stadig fart.

– Han fortsatte och fortsatte, och jag sa att nu måste han väl stanna för det är ju vatten där framme, men han bara fortsatte och åkte rakt genom isen. Efter en stund sjönk bilen, berättar Birgit.

En granne hade då redan larmat räddningstjänsten på 112.

Platsen var vid 17.30-tiden fortfarande avspärrad. Det är oklart varför mannen körde ut på isen.


 Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista