Joakim Larsson målskytt i förlustmatchen mot Ljusdal med 2-3. Foto: Daniel Viklund/Sveriges Radio.
Joakim Larsson målskytt i förlustmatchen mot Ljusdal med 2-3. Foto: Daniel Viklund/Sveriges Radio.
IF Boltic-Ljusdals BK 2-3

Boltic borta från elitseriespel

2:57 min

Tredje raka förlusten för Boltic hemma mot Ljusdal med 2-3 gjorde att man nu är ute ur leken att kunna nå elitserien.

Med tre omgångar spelade av kvalet till elitserien har Boltic tre förluster och är borta ifrån att kunna ta sig upp till elitserien. Inför matchen hade bägge lagen noll poäng och förutsättningarna var inte de bästa. De 172 personer på Tingvalla fick se en snörik bandymatch där Boltic gav allt för att få två poäng.

Boltic började matchen bäst och radade upp chanser i den första halvleken. Redan i den 19:e minuten sköt Christian Thellin ett långskott som tillslut letade sig igenom Ljusdals försvaret till 1-0. Hemmalaget kunde gjort både 2-0 och 3-0 i mitten av halvleken, men små marginaler som det är i bandy blir ännu mindre i ett snöoväder.

Publiken förväntade sig nog en hädelserik andra halvlek där Boltic skulle ta över mer, men det blev tvärsom. Svårspelat som det var och slarv hos hemmalaget gjorde att Ljusdal kunde trycka in kvitteringen efter kaos framför Johannes Svedberg i målet.
Ljusdal var inte nöjda där, inom loppet av fem minuter hade de vänt matchen till 1-2 och Boltic var inte alls på fötter.
– Det blev ombytta roller och de spelade mer medans vi lyfte, säger Joakim Larsson.

Slutminuterna skulle bli det man kom ihåg från matchen. Boltic flyttade upp försvarare i anfallet och på frislag kunde Joakim Larsson prickskjuta in 2-2 i den 84:e minuten. Två lag som ville ha fullpott gjorde att Ljusdal flyttade upp och fick hörna i sista matchminuten. Där de kunde sätta slutsiffrorna 2-3 efter att Boltic inte kunde rensa bort bollen.

Chans för revansch och avsluta säsongen på bästa möjliga sätt har de match på fredag borta mot Ljusdal.


Matchfakta
IF Boltic-Ljusdals BK 2-3 (1-0, 1-3)

Första halvlek: 1-0 Christian Thellin

Andra halvlek: 1-1 Jonatan Sundberg 1-2 Pär Törnberg 2-2 Joakim Larsson 2-3 Emil Melin

Skott: 4-4

Hörnor: 2-9

Publik: 172.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista