Nyfödd bebis. Foto: Marcin Gil/Scanpix
Förlossningen i Karlskoga sommarstänger Foto: Marcin Gil/Scanpix

Förlossningen i Karlskoga sommarstänger

Förslaget om att sommarstänga avdelning Q på Karlskoga lasarett ligger kvar. En sådan förändring gör att personalen istället får pendla till USÖ och arbeta där.

Verksamheten på avdelning Q innefattar förlossning, BB och gynekologi. Förslaget om sommarstängt har mötts av protester från personalen på kliniken. Under tisdagen fick regionledningen också ta emot protestlistor med 4300 namnunderskrifter som krävde att verksamheten skulle hålla öppet under sommaren. Så verkar det dock inte bli rapporterar SVT Nyheter Örebro.

– Beslutet är i praktiken fattat, men förslaget fick inte medhåll av alla. Tre personer ställde sig oeniga och nu kommer en förhandling ske den närmaste veckan, säger Jennie Liling Ståhl, områdeschef för opererande och onkologi på Region Örebro, till kanalen.

Dessutom innebär beslutet att personalen får börja pendla, något som många upplever som besvärligt. Sammantaget har det gjort att många nu överväger att säga upp sig, enligt SVT Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista