Simon Asplund
Simon Asplund anser att studentkåren borde involverats tidigare i arbetet. Foto: Frida Jansson Högberg/Sveriges Radio

Studentkåren kritisk – fick inte vara med från början

0:31 min

Universiteten ska få ett nytt kvalitetssäkringssystem och kontrolleras på lokal nivå. Men beredningsarbetet för det nya systemet får kritik av Karlstads studentkår eftersom de anser att de borde fått vara med i processen tidigare.

– Vi har fått vara med och tycka till nu, det har hänt väldigt mycket de senaste veckorna. Vi har haft en dialog som vi tyckte slutade positivt med vår rektor, men systemet har redan kommit väldigt långt i Karlstad, säger Simon Asplund, vice ordförande i studentkåren. 

Tidigare har universiteten kontrollerats av Universitetskanslersämbetet och trots kritiken så är studenterna liksom rektor ändå positiva till det nya systemet.

Enligt Simon Asplund har det redan utformats ett system för ett samarbete mellan tre universitet; Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet och Karlstads universitet.

– Det är redan ganska mycket som är sagt där och vi upplever att vi borde fått vara med i processen mycket tidigare, säger Simon Asplund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista