Thomas Stjerndorf. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Nu byts det snö i Torsby Ski Tunnel till den kommande säsongen som blir en månad längre, säger Thomas Stjerndorf. Foto: Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Minus för skidtunneln trots lyckat resultat

1:07 min

Skidtunneln i Torsby har nu avslutat sin nionde säsong. Trots att resultatet blev bra jämfört med budgeten visar bokslutet fortfarande på röda siffror.

– Jag tycker det har varit en bra säsong. Vi har haft mellan 31 000 och 32 000 besökare, säger Thomas Stjerndorf, vd för Torsby ski tunnel. Han är nöjd med tanke på att det öppnats en skidtunnel Göteborg som ökat konkurrensen.

Men trots att resultatet är 700 000 kronor bättre jämfört med budgeten så beräknas tunneln gå back med ett par hundra tusen kronor. 

Inför nästa säsong ska man öppna i maj, en månad tidigare än vanligt.

– Vi kommer ha fasta öppettider mellan torsdag till söndag. Övriga dagar kommer vi ha öppet för anmälda grupper, för vi har många grupper som vill in tidigare, säger Thomas Stjerndorf. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista