Lastbilar brinner på E45 vid södra infarten till Åmål
1 av 4
Foto: Max Lindahl/Sveriges Radio.
Lastbilar brinner på E45 vid södra infarten till Åmål
2 av 4
Foto: Max Lindahl/Sveriges Radio.
Lastbilar brinner på E45 vid södra infarten till Åmål
3 av 4
Foto: Max Lindahl/Sveriges Radio.
Två lastbilar brinner på E45 vid södra infarten till Åmål.
4 av 4
Två lastbilar som krockat, brinner på E45 vid södra infarten till Åmål. Foto: Räddningstjänsten

Lastbilar i brand efter krock

Räddningstjänsten: Vi försöker börja lasta vrakdelar i containrar
1:15 min

Två lastbilar började brinna efter att de krockat vid södra infarten på E45:an utanför Åmål. Nu är branden släckt.

Det arbete som väntar är att bärga lastbilarna och städa upp.

Olyckan inträffade strax efter halv nio-tiden på morgonen. Förarna har förts med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad och Norra Älvsborgs länssjukhus, men hur allvarligt skadade de är är i nuläget oklart.

En av lastbilarna är lastad med granulatplast enligt räddningstjänsten. Allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av den farliga röken.

– Ett fordon brinner ordentligt och det är svart rök som stiger rakt upp. Det brinner för fullt i ett av fordonen som sagt var, säger räddningschef Lars-Ove Öhrn till P4 Väst.

Räddningstjänsten påbörjade släckning men det gav inget resultat. Därför kommer man att låta det brinna ut, uppger polisen i Västra Götalands län, skriver P4 Väst.

Men nu är branden släckt.

Vägen är avstängd i båda riktningarna. Trafikverket uppmanar trafikanter att ta alternativa vägar. Enligt uppgifter kommer vägen att öppnas upp någon gång under eftermiddagen. 


Omledning för norrgående trafik vid Tösse på väg 2236, mot Dals Långed och därefter norrut mot väg 164 till Åmål. Södergående trafik leds om till väg 164, därefter väg 2236 efter Billingsfors och genom Dals Långed mot Tösse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".