IF Helltons logga
IF Helltons Jonna Gustafsson lägger av
Västerås/Irsta-Hellton 44-22

Hellton får kvala för nytt kontrakt

Västerås/Irsta krossade Helltons drömmar om slutspel i den sista omgången av handbollens elitserie genom att vinna med hela 44-22.

Hellton hängde med fram till den åttonde matchminuten då det stod 5-4 men sedan var det bara Västerås/Irsta för hela slanten. Halvtidssiffrorna 20-10 blev till slut förkrossande 44-22 vilket gjorde att den lilla chans till slutspel som fanns pulvriserades av ett rejält spelande Västerås/Irsta och ett i försvarsspelshänseende svagare uselt Hellton.

I en SMS-kontakt med lagkaptenen Karin Ullén på frågan vad som hände kom svaret kort och frankt

–Det kan man ju undra!

Nu är det definitivt klart att det blir kval för att rädda elitseriekontraktet och nästa fråga via SMS till Karin Ullén blev, grejar ni kvalet?

–Inte om vi spelar bakåt som vi gör idag svarade hon. Men annars ska vi se till att knyta näven!

Kvalet som tar sin början preliminärt den 26/3 och spelas i bäst av tre matcher. I nuläget ser det ut som Hellton får möta Boden och börjar hemma, spelar på bortaplan helgen därpå och eventuell tredje match på hemmaplan en vecka senare.

Träningsperioden kommer lägligt för Hellton nu för att spetsa till försvarsspelet och för att få en skön känsla inför avgörandet för att säkra kontraktet i elitserien även nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista