Jan Björn och Per-Åke Yttergård. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.
Jan Björn och Per-Åke Yttergård. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.

Torsby redo för Junior-SM på skidor

1:13 min

Nästa vecka startar Junior-SM och Intersport cup i Torsby. Det handlar om fem tävlingsdagar och 1200 starter. Snö finns i massor och nu väntar 150 funktionärer på att det hela ska dra igång.

Tävlingarna som startar nu på onsdag körs i området kring Valberget. Det är fyra konstsnöbelagda banor som används och den längsta är nästa fyra kilometer. Det blir totalt 16 tävlingar och det hela hålls ihop med hjälp av 150 funktionärer. Det är gratis inträde till tävlingarna och det är framtidens stjärnor som man nu kan se i Torsby.

– För mycket snö får vi aldrig. Vi behöver ju ha en bredd på banorna, säger Jan Björn som är tävlingsledare vid JSM i Torsby.

Det största jobbet inför starten är just banbyggandet och att få allt runt omkring på stadion att fungera. 

Tävlingen är den största i Sverige för de svenska juniorskidåkarna, enligt assisterande tävlingsledaren Per Åke Yttergård.

– Vi kommer också att köra seniorcupen, Intersport cup, på fredag och söndag. Vi hoppas att våra bästa seniorer kommer då, säge Per Åke Yttergård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista