Gunnlaugur Gretarsson, IF Hellton. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Gunnlaugur Gretarsson, IF Hellton. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Gretarsson ny tränare för Hellton

"Oerhört inspirerande"
1:02 min

Styrelsen i IF Hellton har fattat beslutet att låta Gunnlaugur Gretarsson ta över som huvudtränare för damlaget nästa säsong.

"Gulli" har lång historia i klubben och var tränare när Hellton tog klivet upp i Elitserien. Inför nästa säsong har han tydliga mål:

– Spontant kan jag säga att det är slutspel. Laget har varit så pass nära det här året och om truppen faller på plats dit vi vill, så är slutspel realistiskt, säger "Gulli" till P4 Värmland.

– ”Gulli” har lång erfarenhet och stor kompetens som ledare i elitverksamhet, han har bl a den högsta nivån av Svenska Handbollsförbundets tränarskola, TS 3, vilket också kommer vara ett krav för att leda lag i Elitserien framöver, skriver klubbens ordförande Chatrine Astemo på lagets hemsida.

IF Hellton har även gjort klart med Åsa Karlsson som assisterande tränare till kommande säsong. Åsa har en egen elitkarriär bakom sig med spel i högsta serien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".