Landshövdingen i Örebro: "Vi behöver Värmland"

0:53 min

Landshövdingen i Örebro, Maria Larsson, är inte nöjd med förslaget till den nya regionsindelningen. Hon vill se Örebro län och Värmlands län i samma region.

Igår kom ju förslaget om en ny regionsindelning, som föreslår att Värmland ska bilda region med Västra Götaland och Halland. Och detta har överraskat Maria Larsson.

– Jag är väldigt förvånad över att Värmland inte ingår i en region med Örebro, säger Maria Larsson. Det är problematiskt ur ett infrastrukturperspektiv. Vårt största exportland är Norge och vi är angelägna om att bygga bra kommunikationer och förbindelser dit, och att då inte ha Värmland i samma region skulle ställa till det.

Landshövding Maria Larsson tycker också att det är problematiskt för sjukvården.

– Jag vet att Region Örebro län säljer mycket sjukvård till just Värmland. Det här var ett oväntat förslag och vi hade trott att Värmland var en given samarbetspartner. Det hade vi verkligen hoppats på.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista