Jenny Westling, reklamaren som studerar till präst.
Jenny Westling, reklamaren som studerar till präst. Foto: Örjan Bengtzing

Nu vill Jenny tjäna Gud - inte mammon

2:34 min

Helt nyligen gick det upp för Jenny Westling att hon ville bli präst. Efter att länge ha jobbat med media och en stabil plattform inom reklambranschen är det nu Guds ord som ska kommuniceras.

– Det har varit en lång resa. Jag har aldrig konfirmerat mig, jag gick ur kyrkan med buller och bång och har sedan dess varit tydlig ateist större delen av mitt liv. Sen har det hänt saker och plötsligt inser jag att jag tror på Gud, säger Jenny Westling.

Det som fick Jenny att inse att hon verkligen var troende var händelser i livet som gjorde att "saker föll på plats".

– Nästan lika plötsligt fick jag tanken, jag ska bli präst.

Utbildningen kommer att ta mer än fem år och till största delen vara förlagd till Uppsala. Jenny menar att hon alltid jobbat nära människor och att kyrkan har en viktig roll i framtiden.

– Jag har alltid velat ha med människor att göra och språket har varit väldigt viktigt. Så språk, kommunikation och människor har varit min grej och det är ju det som prästyrket bygger på, säger Jenny Westling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista