Sjunger, musik, HBTQ+, Pride, UNO,
Flera unga musiker från Karlstad klev upp på scen under kvällen. Här sjunger Caroline Mithander tillsammans med André Persson. Foto: Kim Eriksson

Välgörenhetskonsert för HBTQ+ personer

4:15 min

I går kväll hölls en välgörenhetskonsert på Ungdomens Hus, UNO i Karlstad. Konserten arrangerades till förmån för HBTQ+ personer.

– HBTQ+ står för Homo, Bi, Trans, Queer. Pluset står för icke-hetero personer som inte är innefattade i de bokstäverna. Samlingsordet är viktigt för de människor som inte ingår i heteronormen, säger Caroline Mithander.  

Taket var upplyst av lampor i regnbågens färger och prideflaggor klädde väggarna. På scen hängde en stor flagga med motivet HBTQ+. En kväll ämnad till att informera och slå hål på fördomar. Mellan talen bjöd ungdomar från Karlstad på musik. Låtarna var väl valda utifrån vad texterna berättade för lyssnarna.

– Alla som är här ska få med sig nånting hem. De som kommer hit ska få känna gemenskap och glädje, säger Caroline Mithander till P4 Värmland.

Emilie berättade att ämnet för kvällen var självklart. Det saknas mötesplatser för unga HBTQ+ personer i Värmland i dag.

Halvvägs in i konserten steg Malin Rolf, 18 år, upp på scen. Hon höll ett brandtal till de människor som kräver förklaringar från henne angående hennes sexualitet. Malin berättade att hon ofta blir ifrågasatt och om hennes läggning verkligen är "på riktigt".

– Det gör ont. Det är en direkt förolämpning mot mig som person, säger Malin Rolf till P4 Värmland.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista