Ett färdtjänstfordon. Foto: Sveriges Radio.
Foto: Sveriges Radio.

Klart idag - Keolis får färdtjänsten

Det är nu fritt fram för Värmlandstrafik att teckna ett femårigt avtal med det stora internationella bolaget Keolis om servicetrafiken i länet. Detta efter att de lokala taxibolagen dragit tillbaka sin överklagan.

Det handlar om en affär värd närmare en halv miljard kronor och som ger Keolis rätt att sköta färdtjänsten och sjuktransporterna i Värmland de närmaste fem åren - med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. 

- Det är väldigt skönt att vi kan vara igenom de här juridiska processerna så vi fullt ut kan planera för trafikstarten den första juli så den blir så bra som möjligt, säger Anders Wahlen, chef för servicetrafiken på Värmlandstrafik.

Det var tre regionala taxibolag, de som sköter trafiken i dagsläget, som överklagade Värmlanstrafiks upphandling med Keolis:

  • Arvika-Eda Taxitransporter
  • Karlstads Taxitransporter
  • Rudskoga Taxi

Det blir från och med i sommar som Keolis tar över trafiken.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista