Amir Alagic, David Ekelund, Carlstad Uniteds tränare Foto Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Amir Alagic (t.v.) lämnar klubben med omedelbar verkan och David Ekelund tar över som ny huvudtränare för Carlstad United Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Fotboll

Efter två månader – tränaren lämnar United

"Det är klart man blir lite förvånad"
0:50 min

Med drygt en månad kvar till säsongspremiären lämnar Carlstad uniteds huvudtränare Amir Alagic klubben med omedelbar verkan efter bara två månader som huvudtränare.

Alagic lämnar klubben på grund av familjeskäl.

– Vi träffade honom under fredagseftermiddagen och då berättade han detta och då var det ingen vits att fortsätta, säger Tobias Johansson, medlem i sportgruppen i Carlstad United.

Beskedet var förvånande eftersom säsongspremiären bara är en knapp månad bort, den 16 april och Amir Alagic hann bara vara huvudtränare i två månader. I dag spelar laget en träningsmatch borta mot Västerås.

– Nu kliver assisterande tränaren David Ekelund, som också är ny för i år, in som huvudtränare redan under matchen i dag. Nu pågår arbetet intensivt att hitta en assisterande tränare till David, säger Tobias Johansson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".