Ronnie Ritterland och Carolina Norén framför publikhavet i Friends arena. Foto: Sveriges Radio samt Gregerravik/Flickr (CC BY 2.0)
1 av 2
Foto: Sveriges Radio samt Gregerravik/Flickr (CC BY 2.0)
Finalisterna i Melodifestivalen i startordning från vänster: Panetoz, Lisa Ajax, David Lindgren, SaRaha, Oscar Zia, Ace Wilder, Robin Bengtsson, Molly Sandén, Boris René, Frans, Wiktoria, Samir & Viktor.
2 av 2
Finalisterna i Melodifestivalen i startordning från vänster: Panetoz, Lisa Ajax, David Lindgren, SaRaha, Oscar Zia, Ace Wilder, Robin Bengtsson, Molly Sandén, Boris René, Frans, Wiktoria, Samir & Viktor. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Så var finalen i Melodifestivalen

Debutant, storfavorit och segrare i Melodifestivalen. Det blev facit. Carolina Norén och Ronnie Ritterland var med hela vägen. 

I år hölls finalen i Melodifestivalen i Friends arena i Solna.

Så här såg startordningen ut i finalen:

  1. Panetoz – ”Håll om mig hårt”

  2. Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”

  3. David Lindgren – “We are Your Tomorrow”

  4. SaRaha – “Kizunguzungu”

  5. Oscar Zia – “Human”

  6. Ace Wilder – “Don’t Worry”

  7. Robin Bengtsson – “Constellation Prize”

  8. Molly Sandén – “Youniverse”

  9. Boris René – “Put Your Love on Me”

  10. Frans – “If I Were Sorry”

  11. Wiktoria – “Save Me”

  12. Samir & Viktor – “Bada nakna”  I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

  Här kan du lyssna på Finalen direkt från Friends i Solna

  De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

  Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier.

  #HelaSverigesFest

  Nytt för i år är hashtaggen #HelaSverigesFest där du som lyssnar eller tittar på tävlingen kan bidra till stämningen genom att dela med dig av hur det ser ut hemma hos dig när du följer Melodifestivalen i sociala medier.

  Nyfiken på hur det går till?

  Så här gör du för att vara med:

  Ta en bild med din smarta telefon lägg upp den på till exempel Instagram eller Twitter. Innan du publicerar din bild så taggar du den genom att ange taggen #HelaSverigesFest i bildtexten. Även om du inte har ett eget konto kan du som är nyfiken klicka på länken HÄR för att se bilder från andra mellofans.

  OBS! Lägg bara upp bilder som är dina egna och är det någon annan som tagit bilden så var noga med att ange det genom att skriva ut namnet på fotografen. 


  Vill du höra av dig till Carolina och Ronnie?

  Du är alltid varmt välkommen att mejla!

  Mer info om samtliga deltävlingar och hur du ser finalen i SVT hittar du här!

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
  Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista