Ett steg närmare ett industriområde

3:18 min

Under tisdagskvällen antog kommunstyrelsen i Kil detaljplanerna för ett industriområde intill bostadsområdet Runnevål i Kil. Nu går ärendet vidare till kommunfullmäktige. 

Enligt kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Mikael Johansson (S) var kvällens möte livligt. 

– Det har varit en ganska livlig debatt om detta. Majoriteten har stått på sig i detta men hela oppositionen var emot. Oppositionen tog beslutet men reserverade sig.

En grupp villaägare som skulle bli grannar till industriområdet om det byggs har organiserat sig i Runnevålsgruppen och har varit väldigt aktiva mot industriområdet. Debatten har varit polariserad. 

Skulle ni ha kunnat göra något bättre för att det inte skulle bli såhär polariserat?

– Vi tycker vi har gjort så mycket vi kan. Processen som en plan går igenom har opposition och alla haft alla möjligheter att påverka och lämna in synpunkter och vi har beaktat väldigt många av synpunkterna och försökt gå dem till mötet. Men det har bara varit ett nej mot byggplanerna. Men vi tycker det är viktigt för Kils framtid att vi har en plan för ett industriområde. 

Enligt Mikael Johansson är det viktigt med en plan redan nu byggplaner på andra områden kommer att ta längre tid att få igenom, menar han. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista