Birgitta Bergh i Kil
1 av 2
Birgitta Bergh har nu för avsikt att överklaga beslutet om industriområde på Runnevål i Kil. Foto: Privat.
Runnevåls bostadsområde i Kil ska få ett nytt industriområde som granne. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.
2 av 2
Beslutet om ett nytt industriområde här vid Runnevål i Kil kommer att överklagas. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio

Boende tänker överklaga beslutet om industriområde i Kil

Birgitta Bergh: "Vi tänker överklaga."
4:44 min

Frågan om ett nytt industriområde i Kil är långt ifrån avgjord, även om kommunstyrelsen fattade beslut om området igår. Boendeföreningen i området tänker överklaga och oppositionen lovar riva upp beslutet om de vinner nästa val.

Efter en livlig debatt så antog igår kommunstyrelsen i Kil detaljplanerna för ett industriområde intill bostadsområdet Runnevål i Kil. Den socialdemokratiska och centerpartistiska majoriteten var för beslutet, övriga var emot. Men såväl boendeföreningen i området som oppositionen tänker fortsätta arbeta mot beslutet.

– Vi har varit väldigt tydliga ända sedan valet 2014 med att det här är väldigt fel placering av ett industriområde alldeles intill ett villaområde, säger Hans Eriksson, moderat gruppledare i Kil. Vi har klart deklarerat vid gårdagens kommunstyrelsemöte att när vi vinner valet så kommer vi att riva upp det här beslutet.

Birgitta Bergh bor i villaområdet i Runnevål intill det tänkta industriområdet, och hon tänker kämpa vidare emot planerna, tillsammans med en stor del av sina grannar. De välkomnar oppositionens löfte om rivna beslut.

– Vi kommer att fortsätta naturligtvis och vi kommer att överklaga, säger Birgitta Bergh. Det är ju en bra bit kvar innan sista ordet är sagt i det här.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".